Ο Αντιπρόσωπος των οραμάτων μας

Η πορεία του στον τουρισμό κι η ζωή του 

 

 

 

Ο κ. Σηφάκης Αντίπας γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1956. Στα γυμνασιακά του χρόνια φοίτησε στην εκκλησιαστική σχολή της “Αγίας Τριάδας” στα Χανιά κι από το 1974 έως το 1980 διαμένει στη Γερμανία για σπουδές στον τομέα της πληροφορικής τις οποίες και ολοκληρώνει.

 

Στη συνέχεια εργάζεται σαν ειδικός στο μηχανογραφικό κέντρο της Siemens στο Μόναχο μέχρι το 1982, οπότε επιστρέφει στην Κρήτη για να διατελέσει στέλεχος τουριστικών επιχειρήσεων στο νησί μας, τομέας που του δίνει την ευκαιρία να μελετήσει από κοντά τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές του συγκεκριμένου κλάδου.

 

Το 2000 ιδρύει το Millennium Travel Center, έναν ταξιδιωτικό οργανισμό με στόχο την προσέλκυση και αξιοποίηση της αναδυόμενης τουριστικής αγοράς των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, το οποίο πολύ γρήγορα αναδεικνύεται στον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πράκτορα της αγοράς αυτής στην Κρήτη, ενώ παράλληλα με κέντρο τη Ρόδο, επεκτείνεται με επιτυχία και στην τουριστική αγορά της Δωδεκανήσου.

 

Το 2012 γίνεται ιδρυτικό μέλος της Pegas Hellas, μιας εταιρείας που έχει σαν σκοπό τη λειτουργία και εκμετάλλευση ξενοδοχειακών μονάδων σε Κρήτη και Δωδεκάνησα. Μιλάει άριστα Αγγλικά και Γερμανικά, είναι παντρεμένος από το έτος 1998 με την Έλενα Ζβόνοβα, κι έχει τρία παιδιά τον Στέφανο, την Αναστασία και τον Μιχαήλ

 

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και τον τόπο μας, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε Μαζί μια νέα αρχή, με γνώμονα την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς και κυρίως σ' αυτόν της γεωργίας και του τουρισμού.

 

Μαζί για μια νέα αρχή ώστε να αξιοποιήσουμε όλες τις θετικές προοπτικές του νησιού μας και να συμβάλουμε στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

Είναι καθήκον όλων μας να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια αυτή για να ξαναγεννηθεί το χαμόγελο και η ελπίδα. Μπορούμε Μαζί